Werelderfgoed Waddenzee

De Waddenzee is het grootste getijden systeem ter wereld, waar natuurlijke processen ongestoord kunnen plaatsvinden. Het gebied strekt zich uit langs de kusten van Denemarken, Duitsland en Nederland.

Vanwege zijn wereldwijd unieke geologische en ecologische waarden staat de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nergens anders bestaat er zo'n dynamisch landschap met een veelheid aan leefgebieden die gevormd zijn door wind en getijden. Wind, water en getij zorgen dat de Wadden dag in dag uit blijven veranderen. Zandplaten groeien aan en brokkelen weer af. Geulen veranderen van koers en zeewater spoelt over de kwelders. De biodiversiteit op wereldschaal is afhankelijk van de Waddenzee. Een uniek stuk Werelderfgoed en in Nederland zelfs het enige natuurlijke Werelderfgoed!

De Expeditie Waddenzee gaat vanuit Nes (Ameland) richting Terschelling. Tijdens deze vaartocht op de Waddenzee ga je zeehonden spotten en maak je kennis met de bijzondere zeebewoners. Als aanvulling op deze trip, kun je ook nog met onze gids een stukje wadlopen. Vraag ons naar de mogelijkheden.